Montaža BOOST IR panelov

Stenska montaža BOOST iR18 / iR24 panela

Način delovanja infrardečega grelnika BOOST iR18 / iR24

Z infrardečim grelnikom BOOST enako kot pri IR panelu ogrevate predmete in objekte, ki so v sevalnem dosegu grelnika. Ti se s toplotnim valom grelnika segrevajo. Običajni grelniki segrevajo zrak, ki na prostem ali v slabo izoliranih prostorih nima smisla ali pa ima za posledico bistveno nižji izkoristek.


Pri BOOST grelnikih, tako kot pri IR panelih, koristimo dolgovalovno Infrardeče C sevanje, saj je enako sevanju našega sonca.

Toploto se da primerjati s toploto kamina. Ta učinek toplote poznamo tudi iz mrzlih zimskih dni, ko ima soce že moč, da na koži ustvari prijeten občutek topline, pa čeprav je temperatura okolja lahko nizka.

Sprednji del grelnika se lahko segreje do 380oC, zato je potrebno poiskati primerno mesto za namestitev grelnika. Potrebuje približno 20~30cm zraka z vsake strani. Do stene je razdalja določena s kotom pritrditve.

Kaj se vse izdobavi

Poleg samega sevalnega grelnika sta v kompletu dobave še dva profila za fleksibilno namestitev ter 4 nastavitvena in montažna nosilca. S temi nosilci se kasneje določi naklon grelnika. Priloženi so tudi vijaki in pritrditveni material.

Čeprav ima grelnik stikalo za vklop / izklop, ga je kasneje možno aktivirati le z daljinskim upravljalnikom, ki je del opreme.

Kakšno orodje potrebujete


Glede na mesto namestitve se lahko seveda orodje razlikuje. Prikazana je montaža oz. namestitev panela na opečno steno v zimskem vrtu. Uporabili smo sledeče orodje:

  • udarni vrtalnik s svedrom za beton 10mm
  • križni izvijač
  • kladivo / gumi kladivo
  • ključi
  • svinčnik za označevanje lukenj
  • vodna tehtnica
  • meter

Montaža

Najprej se uporabita 2 od 4 kovinskih kotnikov in se privijačita na tirni element, ki ga nato vstavite v tirnico grelnika. Kotnike je mogoče ročno pritrditi s "metuljčkastimi" vijaki. Razdalja grelnika od stene se določi z razdaljo, ki jo sestavijo skupaj kotniki.

Razdalja med kotniki je fleksibilna in je lahko različna.

Na ta način je mogoče grelnik namestit tudi na strop.

Preostala dva kotnika se namestita na zid. V ta namen smo izvrtali za vsak kotnik po dve luknji v steno. Nato smo vstavili v luknje sidra in jih s kladivom oz. gumijastim kladivom zabili v steno.

Ko sta kotnika nameščena izmerimo z metrom razdaljo med njima. Ta razdalja je nekje 100cm. Glejte prosim priložena navodila in upoštevajte minimalno in maksimalno razdaljo med kotnikoma. Glede na model grelnika (iR18 ali iR24) se te razdalje razlikujejo.

Na izmerjeno razdaljo nastavimo tirnika s kotnikom, katera smo na začetku vstavili v tirnici grelnika. Sedaj lahko pritrdimo tirnika z "metuljčkastima" vijakoma. Točna razdalja precej olajša naknadno montažo grelnika, saj ti niso tako lahki. 


Posamezna kotnika (na zidu in grelniku) med seboj pritrdimo z vijaki. Priporočljivo je, da se najprej vtakne zadnji vijak in se ga pritrdi. S sprednjimi luknjami lahko nastavimo naklon grelnika. V izbrano luknjo vstavimo vijak in ga pritrdimo.S tem je montaža grelnika zaključena.


Grelnik je opremljen s kablom dolžine cca. 1,5m. Kabel prihaja iz panela na desni strani. Upoštevajte, da se naj v neposredni bližini nahaja varovana in ozemljena omrežna vtičnica.In še slike zmontiranega grelnika

V tej kategoriji trenutno ni izdelkov.

Vsi izdelki, ki jih ponujamo, so certificirani in strokovno pregledani!

Certifikat Certifikat Certifikat Certifikat Certifikat